Освобождаването на украинския регион Донбас е безусловен приоритет за Москва, докато други

...
Освобождаването на украинския регион Донбас е безусловен приоритет за Москва, докато други
Коментари Харесай

Лавров разкри безусловния приоритет на Москва

" Освобождаването " на украинския район Донбас е безусловен приоритет за Москва, докато други украински територии би трябвало да решат бъдещето си сами. 

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за френската телевизия Те Еф 1 в миг, когато Русия продължава офанзивата си към на основни градове в Донбас, индустриалното сърце на Украйна, състоящо се от Донецка и Луганска област.

Той повтори изказванията на Москва, че нейната " специфична военна интервенция " в Украйна има за цел да демилитаризира съседката си след вълните на разширение на НАТО на изток и да я прочисти от това, което счита за въодушевен от " нацизма " шовинизъм. Киев и западните страни считат тези изказвания за безпочвен предлог за присвояване на украинска земя.

" Освобождаването на Донецка и Луганска област, приети от Руската федерация за самостоятелни страни, е категоричен приоритет ", съобщи Лавров, съобщи Българска телеграфна агенция.

За останалите територии в Украйна той съобщи:  " Не имам вяра, че те ще се радват да се върнат под властта на един неонацистки режим, който е потвърдил, че е русофобски по своята същина. Тези хора би трябвало да решат сами за себе си ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР